The Village at White River Junction is designed to blend with the wooded hillside and surrounding buildings on the outside, while providing its residents with a sense of familiarity and comfort. The 23,000 sq ft building will be set back from Gates Street with the entrance on the east side (Currier Street).Looking up at the northeast corner from the Gates and Currier intersection, pedestrians will be able to see glass-walled front-facing common rooms on the second, third and fourth floors — two are for “arts and activities,” while the third-floor space will contain a demonstration kitchen that can serve as a showcase for visiting chefs, or serve residents who would like to cook for themselves. The upper levels also have a series of outdoor terraces, some of which will be screened from the street by plantings. On the second floor, which will be devoted to memory care patients, there will be a garden; the fourth floor will have a dog park, while the terrace on the fifth floor will be located directly outside a tavern. It will be operated by Life Care Services, a Des Moines-based company that provides senior services to 33,000 nationwide.